Over de club

Fotoclub de Marner Kiek is een kleine fotoclub, gevestigd in Warfhuizen.

De club is opgericht in december 2006 en bestond in juni van dit jaar dus 12½ jaar.

De club heeft een wisselend aantal leden, momenteel telt de club 13 leden. Het is nooit een grote club geweest, max aantal leden was 20.

Het niveau van de leden is zeer divers, van pas beginnende fotografen tot leden met een vakdiploma, hierdoor is de club zeer laagdrempelig.

Ondanks dat het een kleine club is, heeft het wel enthousiaste leden van allerlei pluimage, maar met één gezamenlijke hobby, fotograferen. We komen van september t/m juni eens in de 14 dagen, op de donderdagavond, bij elkaar in dorpshuis de Warf in Warfhuizen. De clubavonden beginnen om 20:00 en eindigen rond de klok van 22:00.

We werken met een jaarprogramma waarin de thema’s en te bespreken onderwerpen al vast gelegd zijn, maar waar indien nodig in geschoven of veranderd kan worden.

De ene donderdag leveren we foto’s in aan de hand van een thema. Foto’s voor het thema worden digitaal aangeleverd en via een beamer bekeken. Vorig jaar hebben we een laptop, beamer en scherm aankunnen schaffen dankzij een bijdrage van het Loket Leefbaarheid

De andere clubavond behandelen we een onderwerp. Dit doen wel zelf of nodigen iemand uit die ons over dit onderwerp iets kan leren. Ook hebben we regelmatig een spreker of hebben we een doe avond.

We hebben een aantal vaste items. Zo hebben we de fotoketting. De starter van de ketting maakt een foto en stuurt deze door naar de volgende op de lijst, deze maakt een opvolgende foto en stuurt deze weer door enz. Dit jaar begon de ketting met 2 mensen zittend op een bankje en eindigde met een stuk plastic in het gras. De ketting wordt tijdens de seizoens afsluitende barbecue getoond. Al deze foto’s en meer kunt u terug vinden onder het tab Fotogalerij.

Ook hebben we De 10 foto’s. Ieder lid krijgt aan het begin van het seizoen een woord en moet hier dan 10 foto’s bij maken. Hier hebben we het hele seizoen de tijd voor, de 10 foto’s worden op een van de laatste clubavonden getoond.

Naast het fotograferen hebben de meeste leden nog een gezamenlijke hobby, namelijk uitstapjes maken. Zo zijn we tijdens een meerdaagse reis al naar Helgoland, Schotland, Charleroi en Rostock geweest. Voor dit jaar staat er in september een lang weekend naar de Eifel gepland. Op het verlanglijstje staat nog een lang weekend Vlieland en Doel in België.

Maar we maken ook dagtripjes blijven dan wat dichterbij huis. Heel dicht bij, het Nationaal Park Lauwersmeer, of in de haven van Lauwersoog. Altijd mooi is Peasens Moddergat om eens tegen zonsondergang naar toe te gaan, of naar de Eemshaven.

Lijkt de fotoclub je wel wat? Je bent altijd welkom om vrijblijvend eens een paar keer te komen kijken. Voor de data van de clubavond,deze zijn terug te vinden bij de tab Nieuws. Heb je een vraag, of wil je lid worden, dan kan je altijd even contact opnemen met het secretariaat,  info@demarnerkiek.nl